Terhességi cukorbetegség

Kérdés:  30 hetes kismama vagyok, 3 hete a zsemlés-tejes, postpandr. vércukor eredménye: 9,3 lett, étkezés után 1 órával vett vénás vérből. Ezután 1 héttel elvégezték a 75 gr-os glükózterheléses vizsgálatot, aminek eredménye: éhgyomri: 3,6, 120 perces: 7,1, fruktózamin: 196, haemoglobin A1c: 4,2, jelenleg 55 kg vagyok, 32 éves.
Cukorbeteg nem volt a családban. Vérnyomásom rendben van. Magzatvíz mennyisége átlagos. Viszont a 28. hétben 7 nappal nagyobb volt a baba a biometriai adatok alapján. Egy kicsit aggódom a magas pospandrális eredményem miatt, és a nagyobb baba miatt.
Ön szerint, van valami teendőm? A belgyógyász orvos azt mondta, minden rendben van, nem kell diétáznom sem, mert terhességi cukorbetegség nem igazolódott.
Köszönettel!

| terhesség, cukorbetegség
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  Ha van lehetősége étkezés után 1 órával vércukrot mérnie, tegye meg! Ha több alkalommal meghaladja a 7 mmol/l értéket, akkor fontos a diéta: napi öt-hatszori étkezés, egyszerre kevés, lehetőleg összetett szénhidrát fogyasztása kiegyensúlyozott étkezés mellett.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2010-07-09 01:24:26
| terhesség, cukorbetegség
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop