Koleszterin

Kérdés:  Olyan problémával fordulok Önhöz, amire saját magam jöttem rá. Már több mint két éve szedem a Carvedilol hexal nevű gyógyszert. Azóta folyamatosan emelkedik a koleszterinszintem már 8,1, ami nagyon sok, de soha nem volt problémám.
Egyébként cukorbeteg vagyok, 50 éves nő. A cukorbetegségemet tudom kontrolálni, nincs semmi baj. Most írt a belgyógyászom gyógyszert, de inkább a Carvedilolt kellene elhagyni szerintem.
Mi a véleménye tisztelt Doktornő?

| koleszterin, szívbetegség
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Teljesen jó a megfigyelés: valóban okozhat koleszterinszint emelkedést a Carvedilol. Érdemes más csoportba tartozó vérnyomáscsökkentőre váltani, és csak a gyógyszerváltás után 3 hónap múlva kontrollált magas koleszterin esetén koleszterincsökkentőt szedni.

Kapcsolódó cikkek a Koleszterin és más zsírok rovatban olvashatók.

2010-09-08 00:20:07
| koleszterin, szívbetegség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop