Hasi dudor

Kérdés:  33 éves nő vagyok. Január óta járok orvostól-orvosig, de nem találnak okot rá, hogy mitől fáj a hasam. Voltam sebésznél, mert a háziorvosom sérvre gondolt (nem az volt), voltam hasi- és hüvelyi ultrahangon, két alkalommal nőgyógyásznál, gasztroenterológusnál. Mindenki azt mondta, nem talál semmit, aztán a gasztorenterológus irritábilis bélszindrómát állapított meg (holott, sem hasmenésen, sem szorulásom, sem hasi görcseim - semmi erre utaló tünetem nincs), de egy másik belgyógyász az adatok alapján azt mondta, biztosan nem az.
Semmi egyéb tünetem nincs, mint a hasam jobb oldalán, a császármetszésem vonalától kb. 3 cm-re átlóban felfelé egy kb. 2-3 cm-es dudor található, ami eltérő időszakokban fáj, egy hónapban kb. 5-8 napot, főleg a menstruáció idején, illetve peteéréskor. Gyanítottak cisztát is, de egyik nőgyógyász sem látott semmit.
Ön szerint, mi lehet ez? Mit javasol, milyen vizsgálatokat végeztessek még el?
Köszönöm megtisztelő válaszát!

| szülési szövődmény, császármetszés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Felszíni, ún. lágyrész ultrahang vizsgálattal kellene megnézni, mert elképzelhető, hogy a császármetszés után a bőr alatti mélyebb rétegben ún. fonalgranuloma alakult ki. Ez egy gyulladásos folyamat, amit a sebészeti fonal okoz.

Kapcsolódó cikkek a Szülési szövődmények rovatban olvashatók.

2010-09-08 00:20:07
| szülési szövődmény, császármetszés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop