Mindig fázom

Kérdés:  Sok problémát jelent számomra, hogy szinte állandóan fázom. Mindig jobban fel kell öltözködnöm, mint mások. Különösen fázik a lábam, a lábszáram és a kezem, de általában mindenhol.
Két paplannal, zoknival, 2 pulóverrel, hosszú pizsamában alszom, különben képtelen vagyok elaludni, úgy fázom. Gyakran ráz a hideg is.
Általános egészségei állapotom jó. A vérképem szinte tökéletes, alacsony a vérnyomásom, és éjjel és nappal is gyakran járok pisilni. Az orvosom szerint, semmi bajom, pihenjek többet. Az is zavaró, hogy alig merek inni, mert nemsokára mehetek is pisilni. Éjjel is.
Nem tudom, van-e köze ehhez, hogy elég sok kávét iszom. Refluxom és fekélyem is van, de ezeket gyógyszer nélkül, diétával tartom karban. Kávét csak Arabicát iszom, azt is sok tejjel. A gyógyszerek nem segítettek, ezért maradtam a diétánál. De szinte mindig éhes vagyok, gyakran eszem kicsiket, de ha többet eszek, akkor is folyton éhes vagyok. Az utóbbi időben nem eszek glutén tartalmú ételeket, mert ha igen, akkor előjönnek az emésztési problémáim, és herpeszem is lesz.
Ezek jelentenek valamit?

| fázékonyság, cukorbetegség, pajzsmirigybetegség, glutén-intolerancia
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Jó lenne tudni, hány éves, hány kilogramm, van-e a családban hasonló alkatú ember.
A fázékonyság, mint tünet a betegségek közül pajzsmirigybetegségre, esetleg lelki problémára utalhat. Lehet azonban alkati eredetű is, amikor semmi kóros nincs a háttérben.
A gyakori pisilést kávé okozhatja vízhajtó hatása miatt, de kezdődhet cukorbetegség is magas folyadékigénnyel, gyakori vizeléssel, éhségérzettel.
Ha igazolt glutén-intoleranciája van, ez a vastagbélben a tápanyagok felszívódási zavarával járhat, ami hozzáadódhat a panaszaihoz.

Kapcsolódó cikkek a Hormonok, cukorbetegség, pajzsmirigy és a Ételallergia és -intolerancia rovatban olvashatók.

2010-09-16 23:16:46
| fázékonyság, cukorbetegség, pajzsmirigybetegség, glutén-intolerancia
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop