Vércukorérték csökkenése

Kérdés:  14-15 éves korom óta figyelem meg, hogy néha rám jön egy gyengeség, leginkább sport közben. Régebben ebben a helyzetben mindig cukrosat kívántam, majd pár óra múlva elmúlt.
Most vagyok 23 éves (férfi), azóta is fennáll ez a helyzet. Voltam vérvételen, ahol direkt a cukorbetegséget vizsgálták, de minden eredmény negatív lett, normális volt.
Pár hónapja, amikor szintén éreztem ezt a gyengeséget, megmértem a vércukorszintemet és 2-es körül volt. Mennyire lehet ez komoly? Mi a teendő? Forduljak ismét orvoshoz, vagy helyes táplálkozással fenntartható a normális állapot, hogy ne essen le?
Köszönöm!

| diabétesz, vércukor
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Ha csak sport után jelentkezik, akkor nem feltétlenül kóros. A nagy fizikai terhelés kiüríti a szénhidrátraktárakat, emiatt a vércukorszint leeshet. Célszerű a sportot nem éhgyomorra végezni, két órával előtte étkezni. Jó, ha van cukros üdítő is Önnél, így amikor gyengeséget érez, ezzel emelni tudja a vércukor szintjét.
Kóros állapotként nem a cukorbetegség, hanem a magas inzulin szint jön szóba. Ez irányú vizsgálatra szükség lehet, ha ez gyakran megismétlődik.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2010-09-18 22:53:50
| diabétesz, vércukor
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop