Pajzsmirigy és cukorbetegség

Kérdés:  Tavaly márciusban megállapították, hogy pajzsmirigy túlműködésem van. Azóta kezelnek napi 3x1 Propycil 50 tablettával, sajnos az eredményem nem változott, ugyan nincs semmi problémám.
Azt szeretném tudni, milyen hátrányom lesz a túlműködéstől? Sajnos inzulinozom magam napi ötször, és a legnagyobb bajom az, hogy bár állandóan fogyókúrázok, egyetlen deka se megy le rólam. Sajnos 155 magas és 95 kiló vagyok, és fogynom kéne, de sehogy nem sikerül.
Állítólag a túlműködéstől fogynom kéne, de én tavaly óta 20 kilót híztam. A mostani laboreredményem: tsh: 0,020 szadadt 4:15.80 - az eredményre a háziorvos azt mondta, hogy még mindig túlműködik.
Nagyon szépen köszönöm a válaszát, sajnos senki nem nagyon mond semmit, és nem is nagyon foglalkoznak a betegségemmel.
Tiszteletem!

| pajzsmirigy, cukorbetegség, diéta
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  A súlygyarapodást valamilyen életmódbeli változás okozhatta? (Változott a munkaköre, kevesebbet mozog, esetleg pszichés változás miatt nassolni kezdett?)
Fogyni hosszabb távon csak úgy tud, ha mérleg és kalóriatáblázat segítségével kiszámolja, mennyi a napi kalóriabevitel. Ha ez nehéz, kérje dietetikus segítségét (minden diabetológiai ambulancián talál)! Napi 1100-1200 kalória fogyasztása, valamint naponta 30 perc tempós gyaloglás szükséges ahhoz, hogy a súlycsökkenés meginduljon.
A pajzsmirigy túlműködés miatt forduljon endokrinológushoz!

Kapcsolódó cikkek a Hormonok, cukorbetegség, pajzsmirigy rovatban olvashatók.

2010-10-13 00:24:29
| pajzsmirigy, cukorbetegség, diéta
+ További hírek
hirdetés