Lázas állapot

Kérdés:  38 éves, kétgyermekes anya vagyok. Közel 1 éve áll fenn, hogy 3-4 havonta (eddig négyszer) este elkezdődő másnap reggelig tartó hidegrázással induló, majd magas lázzal folytatódó állapot áll fenn. Ilyenkor teljesen legyengülök, fáj mindenem. Másnap reggelre teljesen elmúlik.
Mi okozhatja ezt? Milyen kivizsgálást ajánl?
Válaszát előre is köszönöm!

| láz
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  Valahol a szervezetében lehet egy fertőzéses góc, ami időről időre fellángol. Nem mindig egyszerű megtalálni, mert hasüregben, idegdúcokban, nehezen vizsgálható szervekben bújnak meg.
Fogászat, fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, hasi ultrahang, labor, mellkasröntgen-vizsgálat és a leletekkel belgyógyászati vizsgálat ajánlott.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2010-11-08 23:27:53
| láz

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Mire jó a láz?

Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.


Web Design & Development Prowebshop