Híg széklet

Kérdés:  Párom (férfi) 23 éves, szeptember eleje óta megváltozott a széklete és az emésztése. A nőgyógyász nekem írt fel antibiotikumot és így neki is szednie kellett. Ezután kezdődött minden. 1 hónapot vártunk, mert korábban fogászat kapcsán is szedett antibiotikumot és ez volt akkor is. Majd elmentünk orvoshoz. Ott Bolus Ascendenst, Reasecet és Sumetrolimot kapott és Lactivot szedett mellé. Amikor szedte a gyógyszert utána normális lett a széklete, de miután abbahagyta a gyógyszereket néhány napra rá megint híg lett a széklete.
Így elkezdett diétázni, rost dús ételeket evett. A héten barna rizst evett és azt sem tudta megemészteni, mert ahogy megette, úgy is jött ki. A sárgarépával ugyanez volt.
Régebbi betegségek: lágyéksérv.
Ön szerint, mi lehet a probléma? Amikor először fordult elő, akkor Progastro 825-öt szedett, és 1 hónap után rendeződtek a dolgok, de akkor nem volt az, hogy nem tudja megemészteni.
Előre is köszönöm válaszát!

| hasmenés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  Az antibiotikus kezelés a bélben egyébként normálisan jelenlevő baktériumokat is kipusztíthatja, emiatt alakul ki a hasmenés. Ha a diéta, probiotikum nem segít, felmerül társuló egyéb, hasmenést okozó betegség (bélgyulladás, ételallergia) lehetősége is, emiatt gasztroenterológiai vizsgálat ajánlott.

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2010-11-12 14:37:32
| hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop