Vércukormérés - Készülék hibája?

Kérdés:  A lányom terhességi cukorbeteg (én nem vagyok cukorbeteg). Tegnap vettem neki egy PalmLab márkájú mérőkészüléket, és ma kipróbáltam: éhgyomorra 6,2-t mutatott; 8 órakor jól megreggeliztem 10 órakor a Syma csarnokban 5,3-at mértek.
Csodálkoztam, hogy kevesebb, mint az éhgyomri, elővettem a vásárolt mérőt, ez 7,4-et mutatott. A két mérés között 3 perc telt el.
Úgy gondolom, rossz a készülék. Cseréltessem ki másik példányra, vagy másik márkájúra? Teljesen megbízható készüléket szeretnék a lányomnak adni.
Gyors válaszát lőre is köszönöm!

| diabétesz, cukorbetegség, mérés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(novemberi)   InforMed

Válasz:  Két dolgot kell tudnia: a vércukorszintnek napszaki ingadozása van: reggel a legmagasabb. Nap közben - jól megválasztott diéta mellett - akár étkezés után is lehet ennél alacsonyabb.
A másik: ezek a készülékek arra valók, hogy tájékoztató képet adjanak a vércukorszint alakulásáról. Ha mindig ugyanazt használják, erre alkalmasak. Az is befolyásolja a mérési eredményt, hogy mennyire fedi be a vércsepp a tesztcsíkot. Mielőtt kicseréli a készüléket, mérjék össze a gondozóban használttal, és ha nincs nagy különbség, használhatják bátran!

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2010-11-27 23:48:36
| diabétesz, cukorbetegség, mérés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop