Vizesedés, túlsúly

Kérdés:  3 éve depressziógyógyszert, vérnyomáscsökkentőt szedek. 7 éve van tudomásom arról, hogy epekövem van. Sajnos 2 éve elég nagyon meghíztam (165 cm magas vagyok és 110 kg lettem). 1 éve elkezdtem vizesedni mindenhol.
Mitől lehet ez? Mi okozhatja ezt a túlzott vizesedést? Tudna nekem segíteni? Szeretnék fogyni, de epekövem van, és nem jutottam hozzá semmi adathoz, hogyan tudnék lefogyni?

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, vizesedés, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2011 ;16(márciusi)   InforMed

Válasz:  A fogyás akkor következik be, ha a megszokott mennyiségnél lényegesen kevesebb ételt fogyaszt és emellett rendszeres, pulzusszám emelkedéssel járó testmozgást is végez (tempós gyaloglás, vízi torna, úszás) hetente legalább háromszor, kb. 40 percig.
A mozgás az energia felhasználást növeli a szervezetben, így a csökkentett ételmennyiségek miatt a szervezet a hiányzó energiát a zsírraktárak felhasználásával pótolja. Az étrend fogyás esetén nőknél 1000-1200, férfiaknál 1400-1600 kalóriánál többet ne tartalmazzon! Ennek összeállításához kérjen segítséget dietetikustól! (Háziorvosa is be tudja utalni). Ha elég kitartó, egy hónap alatt 5-6 kg-t tud fogyni.
A vizesedésben is a súlyfeleslegnek van jelentős szerepe. Ha sikerül fogynia, a vizesedés is csökkenni fog.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2011-03-26 12:22:36
| súlyfelesleg, elhízás, diéta, vizesedés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop