Cukorbetegség

Kérdés:  1967. 12. 03-án született nő vagyok. 7 éve diagnosztizáltak nálam a PCOS betegséget. Meddőség miatt örökbe fogadtuk a kislányunkat, de mivel beteges volt, csak most jelentkeztem újbóli vizsgálatra, mivel nagyon túlsúlyos vagyok (122 kg).
Az endokrinológusnál a vizsgálatok folyamatban vannak, a főorvos közölte velem, hogy cukorbeteg vagyok, mert a terheléses mérésnél a 0 perces: 7 mmol/l, a 120 perces: 11,8 lett most február 14-én.
Dietetikus tanácsára diétázok, így sikerült fogynom 6 kg-ot. A háziorvos Meforal 500-ast írt fel, de eddig nem szedtem, hátha sikerül megúsznom a betegséget a diétával. Sajnos most nagyon el vagyok kenődve, mert az újboli vércukor érték, 2011. 03. 21-én 7.2 mmol/l lett, az HGB1, pedig 5,7.
Szeretnék tanácsot kérni, szedjem a felírt gyógyszert, ami 3x1 tabletta, vagy várjam meg az endokrinológiai eredményeket?
Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát!

| diabétesz, túlsúly, PCOS, elhízás
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2011 ;16(márciusi)   InforMed

Válasz:  A súlycsökkentés alapvető mind a cukorbetegség, mind a PCOS kezelésében, így ez az első számú feladat.
1000-1200 kalória napi fogyasztása mellett rendszeres gyaloglás, kerékpározás szükséges eleinte fél órát, majd 45-50 percet úgy, hogy a pulzusszáma 100-110 között legyen.
Gyógyszeresen a Meforal nemcsak a cukorbetegség, de a PCOS kezelésben is elfogadott, így ezt szedheti bátran a hormoneredményektől függetlenül is.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2011-04-13 23:44:13
| diabétesz, túlsúly, PCOS, elhízás

Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Karácsonyi kalória stop

A karácsony a szeretet és az ajándékozás mellett a plusz kilókról is szól, ezeket legyintve az ünnep számlájára írjuk, és már fogalmazzuk is az új évi fogadalmakat - mit és hogyan eszünk majd az újévben.


Elhízás

Az egészséges ember normális testsúlya annyi kg-nak vehető általában, ahány cm-rel magasabb 1 méternél. A 170 cm magas felnőtt normál súlya eszerint tehát 70 kg. Mivel azonban a testsúly biológiai érték, nem szabad túl mereven, túl szigorúan értelmezni ezt a normarendszert.


Tévhitek a cukorbeteg diétáról

Számtalan tévhit él arról, hogyan ajánlatos táplálkoznia a cukorbetegeknek. Van, aki azt hiszi, a cukor okozza a cukorbetegséget, mások szerint minden kedvenc ételünkről le kell mondanunk.


Hizlaló fogyókúra

Gyakran előfordul, hogy valaki fogyókúrába kezd, és végül mégis meghízik. Hogy lehetséges ez?


Web Design & Development Prowebshop