Fogyás - Bőr megereszkedésének elkerülése

Kérdés:  25 éves nő vagyok, 99 kg jelenleg. A héten belekezdtem a fogyókúrámba, amit mozgással és a táplálékra való odafigyeléssel tervezek megvalósítani: szénhidrát- és zsírszegény étkezés, sok folyadék és este már nem eszem, vagy csak almát vagy natúr joghurtot. Ez még csak a 3. nap, de úgy látszik, kibírom.
Ezzel heti 2 kg-ot tervezek fogyni, amit megvalósíthatónak tartok. Viszont nagyon tartok attól, hogy megereszkedhet a bőröm a fogyástól. Mivel még mindennek előtte vagyok, remélem, tud tanácsot adni nekem, hogyan kerülhetem el ezt?
Édesanyám 40-es évei elején fogyott hirtelen sokat, és abban az időben nem maradt vissza megnyúlt bőr rajta. Lehet, hogy ez számít valamit rám nézve is? Bár lehet az is, hogy ez a tulajdonság az én nemzedékemet átugrotta, remélem nem. Annyi mindent olvasni különböző praktikákról, sokat nem is tartok hitelesnek, valamint a legtöbb ebben a témában írt vélemény már eső után köpönyeg, vagyis a már megnyúlt bőrre vonatkozik. S legtöbb esetben plasztikát emlegetnek. Ezt mindenképp szeretném elkerülni!
Kérem, adjon nekem tanácsot, mik azok a dolgok, melyeket megtehetek annak érdekében, hogy ne maradjon vissza megnyúlt bőr a fogyás után?

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2011 ;16(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Mivel Ön fiatal, a regenerációja jó, valószínű nem lesz gond. Lehet, hogy az ütemet kellene egy kicsit lassítani heti 1-1,5 kg-ra azért, hogy a súlytartás is eredményes legyen. Ha hirtelen nagyon lecsökken a táplálék mennyiség, a szervezet éhezésként éli meg, nem tud másként alkalmazkodni, mint lecsökkenti a saját működéséhez szükséges energia elhasználást.
A rendszeres, egész testet átmozgató torna, valamint az ún. kardioedzések nemcsak a fogyásban, hanem a bőr feszesség megtartásában is segítenek.
Sok sikert!

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2011-04-30 00:38:14
| súlyfelesleg, elhízás, diéta
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop