Pfeiffer féle mirigyláz?

Kérdés:  21 éves lány vagyok, 1 éve gyengeség van rajtam, plusz egyfolytában slejmem van (ami néha sárgás, néha áttetsző). Olyan érzésem van, mintha valaki fojtogatná a nyakam. Nagyon szeretek sportolni, versenybiciklizni szoktam. Az utolsó évben nagyon nehezen megy a sport, gyenge vagyok, fáj a fejem, szédülök sokat.
Sok ember azt mondja, hogy lehet, hogy mirigylázam van. Utána olvastam interneten, de egy kicsit megzavart, mert mindenhol máshogy írnak róla. Néhol azt írják, hogy csak egy pár hétig tart, a másikoldalon azt, hogy pár hónapig, olyat is, ahol nem tudják megmondani, hogy mennyi ideig lehet ez a vírus a szervezetben.
Az utolsó 1 hónapban teljesen abbahagytam a sportolást, mert azt is olvastam, hogy sokat kell pihenni. De még így is fáradt vagyok, reggel alig bírok kikelni az ágyból, délután hatalmas álmosság tör rám. A panaszaim szerint lehet Pfeiffer-féle mirigylázam?
Köszönöm előre is segítségét!

| torok váladék, fájdalom, mononukleózis
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2011 ;16(júniusi)   InforMed

Válasz:  Ezeket a tüneteket több betegség is okozhatja. A Pfeiffer féle mirigyláz akutan kezdődik, típusos esetben magas lázzal, torokfájással és nyaki nyirokcsomó duzzanattal.\nAzt tanácsolom, forduljon háziorvosához a panaszaival kivizsgálás céljából.

Kapcsolódó cikkek A torok, garat, mandulák, gége betegségei rovatban olvashatók.

2011-06-20 23:34:25
| torok váladék, fájdalom, mononukleózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop