Diéta - Hasi háj

Kérdés:  A párom problémájából kifolyólag szeretnék tanácsot kérni. 186 cm magas, 120 kg. A probléma az lenne, hogy csak a hasára hízik és az úszógumijára. Máshol sehol nem kövér, csak a hasán.
Valami diétás étrenddel szeretne lefogyni belőle, ebben kérném a segítségét. Ha már 15 kg-ot fogyna, tökéletes lenne. A hasa nem kemény és nagy, hanem puha és kicsit lóg.
Megköszönném, ha a tudna segíteni benne!

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Az elhízás leginkább a hason látszik, azonban szinte mindenütt kisebb-nagyobb mértékben megtalálhatók a zsírraktárak. Sajnos, ilyen súly mellett a belső szervekben is (elsősorban a májban).
Fogyni kalóriamegszorítással és rendszeres testmozgással lehet.
Az étrend könnyű, vegyes, sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, natúr fehér húsokat, halat tartalmazzon, zsírszegény tejtermékeket és teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret, pékárut, tésztát.
Fontos, hogy a napi 3 fő étkezés mellé két kisétkezést is beiktasson a párja: egy joghurt, egy körte, egy kis szelet dinnye stb. Így a csökkentett mennyiségű fő étkezések között sem fog (csak eleinte) éhezni.
A napi összes kalória mennyiség ne haladja meg az 1500-1600 kalóriát. Dietetikus tud Önöknek segíteni részletes étrend összeállításával.
A testmozgás eleinte napi 30 perc gyaloglás, később kerékpározás, úszás, kocogás is lehet. Fontos az intenzitás is: a pulzusszámnak 100 fölé kell emelkednie ahhoz, hogy a raktározott zsírmennyiség csökkenjen.
Sok sikert!

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2011-08-31 20:43:41
| súlyfelesleg, elhízás, diéta
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop