Cukorbetegség, ödéma, reflux

Kérdés:  57 éves férfi vagyok, sajnos nagyon sok betegségem van. 20 éve cukorbeteg vagyok, most már inzulinos. Magas a vérnyomásom, gyógyszerekkel általában karban tudom tartani. Fél évvel ezelőtt kiderült, hogy refluxom van, kivettek a gyomorszájamból egy polipot.
Ami mostanában nagyon nyugtalanít, hogy ödémás a lábam (térdtől lefelé, leginkább a bokakörnyék), ill. a kézfejem. Időnként veszek be 2 db Furont (40 mg), de semmit sem használ. Állandóan fáradt vagyok, a legkisebb mozgás is megerőltetésbe kerül, nagyon hamar kimerülök. A vérsüllyedésem 79. Ha elkezdek enni, az első falat lenyelése után úgy szakad rólam a víz, mintha leöntöttek volna. Senki sem tudja megmondani, hogy ez miért lehet?
Többen mondták, hogy mérjek ilyenkor vércukrot, megmértem, nincs olyan mértékű eltérés, hogy ömölnie kellene rólam a víznek.
Nagyon örülnék, ha Ön tudna a kérdéseimre választ adni.
Tisztelettel! (Tatabánya)

| cukorbetegség, ödéma
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2011 ;16(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Ellenőrző vizsgálatokra lenne szükség. Részletes laborvizsgálat: vérkép, vese- májfunkció, pajzsmirigy-működés, vércukor, HbA1C, ionok, vizelet, valamint kontroll gasztroenterológiai vizsgálat. Emellé kardiológiai vizsgálat (szívultrahang, esetleg terheléses EKG) is indokolt. Ezek szükségesek ahhoz, hogy el lehessen dönteni, mi okozza az ödémát.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2011-09-12 04:24:49
| cukorbetegség, ödéma
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop