Túlsúly, elhízás - Tesztoszteron-kúra

Kérdés:  A fiam 16 volt májusban. 120 kg, 185 cm. Voltunk endokrinológiai vizsgálaton és vérkép alapján túlsúly miatti elhízás a megállapítás. Nem maradtunk ennyiben, elmentünk magánrendelőbe. Az orvos tesztoszteron-injekciós kúrát javasolt.
Erről szeretném kérdezni Önt, hogy mi a véleménye? Nagyon sok rosszat hallottunk róla. Egyébként a fiam nincs megelégedve pénisze méretével. Sajnos nem tudok mit mondani, mert 2 éve nem látjuk meztelenül, kiskorában nem volt ilyen probléma. A viszonyítási alapot sem tudjuk. Nagyon nehéz bármit is kihúzni belőle.
Kérem mielőbbi segítségé, hogy vállaljuk-e a kúrát vagy sem?

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2011 ;16(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Bármilyen hormon adásának szigorú feltételei vannak. Fiának csak akkor van szüksége tesztoszteron injekcióra, ha a szervezete nem termel eleget.
Az elhízás kezelése egészen más jellegű. Ön abban tud sokat segíteni, hogy mit főz, mit vásárol és tárol otthon. Ha nincs édesség, cukros üdítő, helyette joghurt és gyümölcs, akkor várhatóan előbb-utóbb megszokja a fia, hogy ezeket fogyassza. Ezen kívül rá kell venni, hogy minden nap gyalogoljon, legegyszerűbben az iskolába oda és vissza. Emellett a súly mellett jó az úszás, kerékpározás is. Kell, hogy valamit sportoljon, különben a helyzet csak rosszabb lesz!

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2011-09-20 22:27:12
| súlyfelesleg, elhízás, diéta
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop