Étvágytalanság, folyadékhiány hasmenés

Kérdés:  3 hete volt egy lázam, azután influenzaszerű tüneteim voltak, folyt az orrom, köhögtem, slájmos váladék is szabadult fel, háziorvoshoz elmentem azonnal, és két doboz Dalacint 300 mg-os antibiotikumot írt fel 3x1 szem, ezt szedtem 9 napig. A váladékozás megszűnt, de gyenge és levert vagyok, nem kívánom a folyadékot, és enni sem nagyon bírok, egyszerűen nem kívánom, ég a gyomrom.
Voltam tegnap ügyeletbe, vettek vért - CRP negatív, vizelet negatív, egy nap 4-5-ször megyek WC-re, székletem híg, és állandóan vizelnem kell. Most még gyógyszert sem kaptam, és izomfájdalmaim vannak, igaz, enyhe nagyon, vállam, kéz- és lábfejem nyilallik. Ha iszok, egyből vizelnem kell.
Tutira vírus, az antibiotikumra rezisztens lehetett, nagyon gyenge vagyok, és félek, hogy kiszáradok. A kórházból elküldtek, nincs bajom, széklettenyésztés kéne, de mire azt elintézem, és mire meglesz az eredmény feldobom a talpam! Mit tegyek?

| nyálkás széklet, nyálka, hasmenés, étvágytalanság
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2011 ;16(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Fogyasszon bőven folyadékot kis adagokban, akár kortyonként! Hasmenés esetén nagyon jó a Normaflore nevű, receptköteles por, amit feloldva fogyasszon el, hogy a kiürült ásványi anyagokat, nyomelemeket pótolja. Fogyasszon élőflórás joghurtot egy-egy kanállal, ez segíti a bélflóra helyreállítását. Ha nem javul, forduljon ismét háziorvosához!

Kapcsolódó cikkek a Gyomor- és bélbetegségek rovatban olvashatók.

2011-10-07 22:57:18
| nyálkás széklet, nyálka, hasmenés, étvágytalanság
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop