Vérzsír probléma

Kérdés:  34 éves nő vagyok. 20 éves koromban mondták először, hogy zsíros a vérem, diétázzak. Próbálkoztam kisebb nagyobb sikerrel, volt, hogy gyógyszert kaptam rá. Sajnos a családban gyakori az infarktus. Édesapám is korán halt meg ebben a szemem láttára, pár éve a bátyámnak is volt. És én rettegek tőle, hogy én is így járok.
Többször jártam már szívorvosnál, rendszeresen járok belgyógyászhoz (pajzsmirigyprobléma miatt, ami mostanra már helyreállt). Az orvosok csak mindig nyugtatnak, hogy ez nem komoly még. Eleinte azt mondták, hogy rossz az eredmény, mostanában már, hogy nem olyan rossz, mivel a jó koleszterinem magasabb. De viszont a trigliceridem mindig magas. Ez az, ami aggaszt.
Írok pár eredményt régebbről, kíváncsi lennék a véleményére. Egyébként nem iszom, nem dohányzom, nem magas a vérnyomásom. Sovány vagyok.
- TG 2,67,
- Chol. 5,46,
- LDL 2,14,
- HDL 2,12
- Chol. 6,26,
- TG 3,2,
- HDL 2,0,
- LDL 2,76
- Chol 6,0,
- TG 3,4,
- HDL 1,9,
- LDL 2,6
- HDL 1,6,
- LDL 3,6
(itt a többit nem tudom, hogy a vérzsírra vonatkozik-e, de ide írom)
- TC 5,7,
- TAG 1,2.
Ezek az elmúlt években voltak, félévente. Volt rajtam 24 órás EKG is, amin rendben talált az orvos mindent. A gondom ugyanis az volt, hogy nagyon hamar kalapál a szívem, ha valamit csinálok. Szúrni is szokott.
Kérem, írjon valami biztatót, tényleg megnyugodhatok? Rettegek, hogy esetleg ezen hosszú idő alatt már elmeszesedhettek az ereim.
Válaszát nagyon megköszönném!

| koleszterin, szívbetegség, agyvérzés, érszűkület
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2012 ;17(februári)   InforMed

Válasz:  Az érelmeszesedés vizsgálatára van egy fájdalmatlan ultrahangos módszer, amikor a nyaki ereket vizsgálják. Ha van meszesedés, ezen jól látszik és a nyaki erek állapota nagyjából megegyezik a szív koszorúereinek állapotával. Mindenesetre a családi előzmények miatt javasolt lenne a diéta és rendszeres testmozgás mellett koleszterincsökkentő gyógyszert is szedni, mert a kevésbé magas érték is más elbírálás alá esik Önnél.

Kapcsolódó cikkek a Koleszterin és más zsírok rovatban olvashatók.

2012-02-10 07:48:21
| koleszterin, szívbetegség, agyvérzés, érszűkület
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop