Milurit tabletta terhesség alatt

Kérdés:  Magas húgysavszintem miatt Milurit tablettát szedek két hónapja, a kezdő adag 200 mg volt, most ez 100 mg-ra csökkent. Sajnos önmagában a purinszegény-diéta nem segített.

Mivel családtervezés előtt vagyunk, több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban. Abba kell hagyni a családtervezés előtt a Milurit szedését? Ha igen, akkor mennyi idővel előbb? Hátráltathatja a teherbeesést a kezeletlen magas húgysavszint? A megfogant terhességre nézve jelent veszélyt a kezeletlen magas húgysavszint, vagyis a gyógyszer abbahagyása? Ha Miluritot nem lehet szedni terhesség előtt/alatt, akkor van a diéta mellett lehetőség a húgysavérték terhesség alatt is biztonságos csökkentésére?

Szíves válaszát, segítségét előre is nagyon köszönöm!

| gyógyszer, terhesség
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2012 ;17(februári)   InforMed

Válasz:  Terhességben minden gyógyszert csak a haszon-kockázat mérlegelése alapján szabad szedni. Nem írta meg, miért kapta a Miluritot, milyen magas volt a húgysavszintje és miért nem sikerült diétával normalizálni.

Azt tanácsolom, hogy ismét kezdjen - legcélszerűbb dietetikus segítségével-purin-szegény étrendet és 1 hónap után ellenőrizzék a húgysavszintet. Ezután lehet eldönteni, kell-e szednie a gyógyszert.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2012-03-08 22:18:11
| gyógyszer, terhesség

Web Design & Development Prowebshop