Kóros elhízás

Kérdés:  Van egy nagyon jó barátnőm, aki évek óta egy hormonváltozás miatt nagy felesleggel küzd. Van egy 2 éves fia, aki még szopik és sajnos nem tudja leszoktatni róla, mert akkor a kisfiú addig ordít míg ki nem hányja, amit evett.

Emiatt a barátnőmnek is enni kell, viszont nagy léptekben megy rá a felesleg. Jelenleg 130 kiló. Próbálták már leszoktatni a picit, de sajnos nem sikerült, viszont olyan anyagi helyzetben nincs, hogy magának külön diétás ételeket tudjon csinálni.

Lenne valamilyen segítség a barátnőm számára?

Köszönettel!

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2012 ;17(februári)   InforMed

Válasz:  Az első lépés azt a tévhitet eloszlatni, hogy aki szoptat, annak - különösen súlyfelesleg esetén - pluszban kell ennie. A másik tévhit, hogy aki diétázik, annak külön étrend szükséges. A súlycsökkentéshez semmi más nem kell, mint azt ismerni, melyik ételben hány kalória van, és abból mennyit lehet megenni. Ez félelmetesen hangzik első lépésben, pedig nem az.

A késztermékekre rá van írva a kalóriatartalmuk, táblázatokból pedig mindent meg lehet nézni. Aki maga főz, a nyers és tisztított alapanyagok kalóriatartalmát kell összeadni és az elkészült teljes adag ételé máris ismert. Az egyébként egészséges étrend javasolható a fogyókúrázóknak is, ez a család többi tagjának sem árt. Az adagok nagyon fontosak. Cél, hogy elhízás esetén még szoptatáskor se fogyasszon valaki 1500-1600 kalóriánál többet.

Ha nehézsége van, forduljon dietetikushoz étrend összeállítás céljából.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2012-03-08 22:18:11
| súlyfelesleg, elhízás, diéta
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop