Concor helyettesítő gyógyszere

Kérdés:  Rövid és egyszerű kérdésem volna, 36 éves vagyok, asthma, magas vérnyomás, pánikbetegségem van elsődlegesen. Sokáig szedtem estére a Concor 5 mg tablettát. Gyógyszerész tanácsára (meg spórolás miatt) átváltottam tegnap estétől egy helyettesítő gyógyszerére a Bisoblock 5 mg-os gyógyszerre. Nem éreztem annyira jól magam az éjszaka folyamán.
Ön szerint, a gyógyszer valóban ugyanazt az összetevőket tartalmazza, amit a Concor? Interneten olvasgattam, ott nem ezt a gyógyszert írják helyettesítőjének, hanem a Bisocard 5 mg-ot. Akkor nekem nem jó gyógyszert ajánlottak? Ön szerint, csak a tudat miatt éreztem azt, hogy nem jó ez a gyógyszer, vagy valóban nem a helyettesítője?
Most jól vagyok, megyek dolgozni, tehát nem kizárt, hogy bebeszéltem magamnak, hogy nem jó.
Kérem, válaszoljon mihamarabb!
Köszönettel!

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás, gyógyszer helyettesítő
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2012 ;17(márciusi)   InforMed

Válasz:  Mind a Bisoblock, mind a Bisocard ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, mint a Concor. Azt azonban tapasztaljuk, hogy nem minden helyettesítő - ún. generikum - hat ugyanúgy, mint az eredeti gyógyszer. Ennek oka a vivőanyagokban és a gyártástechnológiában keresendő.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2012-04-03 05:29:13
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás, gyógyszer helyettesítő

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop