Tábor elhízott gyermekek részére 2012-ben

Kérdés:  Érdeklődni szeretnék, hogy van-e információja olyan nyári gyermektáborról, amelyet kimondottan túlsúlyos (hiperinsulinaemia) gyermekek számára szerveznek?
Sajnos az interneten csak korábbi évekre vonatkozóan találtam hasonlót.
Segítségét nagyon megköszönöm!

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2012 ;17(júniusi)   InforMed

Válasz:  Jó lehetőség a tábor, de az elhízás problémáját sajnos nem oldja meg. Szomorúan tapasztaltam, hogy fogyókúrás tábor zárásakor a szülők hatalmas ételcsomagokkal, kólával érkeztek a gyerekekért, így az egész heti munkánk kárba veszett.
A gyerek étkezése, ami az elhízás alapja, a szülőn múlik. A helytelen táplálkozási szokások a családban alakulnak ki. Amíg a szülő maga nem kezd el változtatni, a gyerektől is hiába várja, hogy étkezzen egészségesen.
A már kialakult rossz szokásokat fokozatosan, lépésenként kell megváltoztatni. Gyakran látjuk, hogy a gyerek szinte semmilyen gyümölcsöt, zöldségfélét nem fogyaszt. Kellő kitartással, tálalással, többféle kipróbálásával minden gyerekkel el lehet fogadtatni ezek fogyasztását is. A legjobb megoldás, ha együtt elmennek dietetikushoz, aki segít a hosszú távon is tartható és követendő étrend kialakításában.
Konkrét táborról nincs tudomásom, de még lehetnek szervezés alatt.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2012-06-11 06:39:19
| súlyfelesleg, elhízás, diéta
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop