Tényleg cukorbeteg vagyok?

Kérdés:  25 éves lány vagyok 1 hónapja voltam terhelési cukormérésen mert a Meddőségi ambulanciáról küldtek el oda. Az éhgyomri értékem 6,5 volt a második órai pedig 13,6 lett, ezért egyből elküldtek a diabetológiára. Kaptam gyógyszert, Merforalt írtak fel, és fel kellett keresnem a háziorvosomat is.
1 héttel később, miután megkaptam a receptet, vissza kellett mennem mérésre. Reggeli után 2 órával akkor az értékem 6,7 lett, azt mondta az orvos, hogy ez nagyon jó! Azonban az igazság az, hogy én nem szedtem a gyógyszert, viszont az édességet elhagytam, de étkezni úgy ettem, mint előtte.
Lehetséges lenne ez a magas érték attól, hogy én csak kólát ittam és édesszájú is vagyok, illetve a kávét is édesen iszom? A súlyom 91 kg. A családban ketten is cukorbetegek.
Előre is köszönöm válaszát!

| cukorbetegség, vércukor érték
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2012 ;17(júliusi)   InforMed

Válasz:  Már az éhgyomri értéke is magas, a terheléses vizsgálat értéke pedig egyértelműen cukorbetegségre utal. Mivel jócskán van súlytöbblete, az a jó hír, hogy ha sikerül jó részétől megszabadulnia, akkor a vércukra visszaáll gyógyszer nélkül is a normál szintre.
Fogja vissza az édesség fogyasztását és térjen át az egészséges étrendre! Ha még hetente 3 alkalommal valamilyen rendszeres mozgást is beiktat, jó ideig nem lesz gondja a vércukrával.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2012-07-09 21:17:14
| vércukor érték, cukorbetegség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop