IBS, hasmenés - Gyors segítség

Kérdés:  35 éves férfi vagyok, szeretném megkérdezni, hogy IBS-em van sajnos már évek óta, nincs-e valamilyen olyan hasfogó, amit állandó jelleggel lehetne szedni, mert sajnos nélküle már nem tudok élni.
A háziorvosom azt mondta, nem kellene hasfogót szedni, de nélküle nem tudok elindulni otthonról.
Eszem a zabkorpát és a rostos ételeket, de sajnos semmi hatás, van olyan nap, mikor csak délelőtt 5-6 alkalommal megyek vécére és már szinte víz, ami távozik.
Tudna javasolni valamit, ami segít nekem ebben a helyzetben?
Köszönöm előre is válaszát!

| szorongás, stressz, IBS, hasmenés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2012 ;17(júliusi)   InforMed

Válasz:  Ha ilyen súlyos a helyzet, érdemes lenne pszichiáterrel konzultálni. Valószínű szorongás rontja a tüneteit.

Kapcsolódó cikkek a Gyulladásos bélbetegségek (Crohn, colitis ulcerosa, IBS, TBC) és a-Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2012-07-20 19:42:14
| szorongás, stressz, IBS, hasmenés

Kérdések és válaszok egy pszichiáter szemszögéből világjárvány idején

Munkám révén, immár több évtizede beszélgetek az emberekkel, kérdezem őket, kérdeznek engem, ők válaszolnak, vagy tőlem várnak válaszokat. Ez nem történik másképp most, a koronavírus járvány idején sem.


Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A szívroham kevésbé ismert kockázati tényezői

A szívrohamért a legtöbben a zsíros ételeket és az ülő életmódot hibáztatják. Igaz, hogy az étrend, az életmód és az örökölt gének fontos szerepet játszanak, de van néhány olyan kockázati tényező is, amely kapcsolatba hozható a szívrohammal.


Óh jaj, jön a karácsony!

A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló.


Web Design & Development Prowebshop