Hőemelkedés

Kérdés:  Testveremnek (21 eves) tegnap delutan ota 37,7 a laza, vett be 2 paracetamolt (1-et delutan, 1-et este), estere levitte, de ma reggelre megint felszokott, a hidegrazason es izomfajdalmon kivul mas tunet nem kiserte a hoemelkedest. Reggelre viszont volt hig szeklet 1-szer es gyomorfajas.
Otthon evett csak, dietas eteleket (hozzatartozik, hogy nagyon rossz alvo, evek ota kuszkodik ezzel a problemaval, ejjel 4-5 orakat alszik, felriad, allandoan levert es faradt, allergias, asztmas - nem tudom, hogy ezek relevans informaciok-e).
Mi tevo legyek, kell a lazat csillapitani? Gondoltam, ha bakterialis, vehetne be furazolidnont, de nem merek semmilyen gyogyszert adni neki. Mi a velemenye? Mit szuksges ilyenkor tenni?
Valaszat elore is koszonom!

| szorongás, vírusfertőzés, hasmenés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2012 ;17(júliusi)   InforMed

Válasz:  A tünetek inkább vírusfertőzésre utalnak. Antibiotikumot nem javaslok, hasmenésre különösen nem. Ha 38 fok fölé megy a láza, azt kell csillapítani, folyadékot (híg teát kevés cukorral, vizet, ásványvizet) kell pótolni. Ha a hasmenés folytatódik, könnyű étrend: keksz, ropi, nem zsíros csirkeaprólék leves, főtt krumpli, főtt répa, kevés rizs javasolt.
Az alvászavar hátterében szorongás gyanúja merül fel. Ha a láza, hasmenése meggyógyul, érdemes pszichológust vagy pszichiátert felkeresniük emiatt. Ha nem javulnak a tünetei, forduljanak háziorvoshoz!

Kapcsolódó cikkek a Vírusfertőzések és a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2012-07-28 09:44:31
| szorongás, vírusfertőzés, hasmenés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop