Magas vérnyomás, rossza alvás - Influenza elleni oltás

Kérdés:  44 éves nő vagyok, 162 cm magas, 60 kg a testsúlyom. Pár hónapja kiugró vérnyomást mértek, illetve a pulzusom is sokszor 100 körül volt, ezért a háziorvosom úgy gondolta, próbáljam meg az állandó gyógyszerezést: Bisoblock 5 mg-ból egy felet (szüleim és már a húgom is szed vérnyomáscsökkentőt) és mellé Xanax 0,25-ből 3x egyet, mert eléggé szorongós, izgulós vagyok, és nagyon rosszul és keveset alszom. A nyugtatóadagot próbálom visszafogni, mert nem szeretnék rászokni, de az alvásproblémám továbbra is fennáll.
Mivel most olyan instabil lelki és fizikai állapotban vagyok, félek, hogy jobban megterhelne egy influenzavírus, mit tanácsol, beoltassam magam, vagy más módon próbáljam erősíteni a szervezetem? Nem szoktam magam oltatni, de most félek, hogy jobban ledönt a lábamról, ha elkapom az influenzát. Ha a rossz alvásra is tudna valamit ajánlani, nagyon megköszönném!
Előre is köszönöm válaszát!

| influenza, alvászavar, magas vérnyomás
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2012 ;17(októberi)   InforMed

Válasz:  Az influenza elleni oltást javaslom. Súlyos, lázas betegséget tud megelőzni vele, az oltás pedig biztonságos. Alvászavara miatt keressen fel ezzel foglalkozó pszichiátert!

Kapcsolódó cikkek:Influenza
Védőoltások
Alvászavarok
Magasvérnyomás-betegség

2012-11-10 06:25:22
| influenza, alvászavar, magas vérnyomás

Web Design & Development Prowebshop