Bordaív alatti diszkomfort-érzés

Kérdés:  Bocsánat, kicsit hosszúra kell eresztenem mondandóm, hogy többé-kevésbé érthető és kerek legyen a történet!
Március 24-én belementem egy felelőtlen, óvszer nélküli kapcsolatba. Ez több mint 1/2 éve történt. Megtudva, hogy a hölgy igen szabados nemi életet él, rögtön kivizsgáltattam magam, gyakorlatilag majdnem mindenre (HIV, szifilisz, különböző baktériumok stb. - mind NEGATÍV), többek közt hepatitis B-vel kapcsolatban is, arra a legtöbbször. Ezt az indokolta, hogy májustól, azaz cca. 6 hónapja jobb bordaív alatti, nem múló diszkomfort-érzetem van, mely alkalmanként émelygéssel, hányingerrel és folyamatos fáradékonysággal társul.
2012. május 17. és 2012. november 26. közötti időszakról (vélt fertőződéstől számított 8-36. hetek között) több vérvételi eredményem van, ezek: GOT (jellemzően 18-30 közötti értékekkel) GPT (jellemzően 15-46 közötti értékekkel) GGT (jellemzően 43-71 közötti értékekkel) összbilirubin (jellemzően 8-15 közötti értékekkel) HBsAg (jellemzően 0,2-0,52 közötti értékekkel) anti-HBC (jellemzően 0,2 körüli értékekkel) anti-HCV (ennek meghatározása 3x történt meg, a 11. héten 0,337-es értékkel, valamint a 29. és 32. heteken, egyaránt 0,08-as értékkel).
Gyorsan ide tenném a többi, november 26-i eredményeimet: GOT 30 GPT 46 GGT 68 ALP 155 CRP 0,7. Júniustól októberig 3x történt hasi-kismedencei UH, negatív eredménnyel. Augusztusban gyomortükrözés történt (lisztérzékenység gyanújával), szintén negatív!
Tisztelt Doktornő! A fent leírt adatokból, tünetekből valószínűsíthető a hepatitis B vagy C megléte, vagy megnyugodhatok? Kell még valamikor a közeljövőben valamilyen marker ismétlése, vagy elegendőek az eddigi eredmények a vírusok biztonságos kizárására?
Nyugtalan vagyok a jobb bordaív alatti, immár 6. hónapja tartó diszkomfort-érzet miatt. Étvágyam jó, vizeletem és székletem normál állagú és színű!
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 9. hónapja kezelnek krónikus prosztatagyulladással, és azóta szedek antibiotikumot (cca. 6-7 félét eddig). Lehet, hogy más, belgyógyászati vagy gasztroenterológiai a probléma, és nem vírusos májgyulladás?
Várom megtisztelő válaszát!

| szorongás, stressz
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2012 ;17(decemberi)   InforMed

Válasz:  Fél év alatt többször ismételt, negatív eredmények után megnyugodhat: szinte biztosan nincs nemi úton terjedő betegsége. A diszkomfort érzést valószínű azért érzi, mert annyira fél a betegségtől.
Kezdjen rendszeresen sportolni, kösse le magát hasznos elfoglaltsággal és megszűnnek a panaszai!

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2012-12-10 07:57:57
| szorongás, stressz
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop