Ingadozó, magas vércukorérték

Kérdés:  Több, mint 20 éve vagyok cukorbeteg és már egy jó ideje állandóan magasak a cukorértékeim (este lefekszem 8-cal és hajnalra vagy reggelre 15-tel kelek). Van, hogy egész nap 10 felett van, és nem tudom levinni. Van, hogy reggel jó a cukrom, estére meg megint magas lesz, vagy már délre is. Napi 3 főétkezésem van és délután egy kis uzsonna. Ehhez az inzulinok: Reggel: Novorapid 6,5 E + Levemir 20 E, Ebéd: Novorapid 6,5 E, Uzsonna: 3 E, Vacsora: Novorapid 6,5 E + Levemir 20 E.
Teljesen tanácstalan vagyok. H-P reggel hajnali 3-tól vagyok fent, viszont reggel 6-kor reggelizek. Nagyobbrészt utazok, ill. egy félórás fizikai munka van. Napközben délelőtt már szinte csak otthoni tevékenységeket végzek.
Válaszát előre is nagyon várom!

| diabétesz, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, vércukor
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  Ahhoz, hogy pontosabban lehessen tudni az ingadozás okát, legalább egy hétig mérni kellene minden étkezés előtt és után 90 perccel a vércukor szinteket, mellé lejegyezni az aktuálisan elfogyasztott ételt, annak szénhidráttartalmát, ill. a napi fizikai tevékenységet. Ezeket összevetve lehetséges a dózismódosítás.
A vércukor beállítás egy hosszú folyamat, sok vércukor mérésre alapozva lehet folyamatosan megismerni az Ön reakcióját a különböző étkezésekre, és életvitelre. Érdemes a gondozó diabetológusát gyakrabban felkeresnie a fent leírt értékekkel.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2013-01-16 06:52:27
| diabétesz, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, vércukor
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop