39 éves nő - Éjszakai izzadás

Kérdés:  December 31-én töltöttem be a 39-et, van egy 9 éves kislányom. 160 cm és 48 kilogramm vagyok. Dohányzom (sajnos, de próbálom csökkenteni). Verapamilt szedek 2x1-et tachycardia miatt és 2x1 Seduxent. Ezeket már több éve szedem.
1 hónap alatt 3-szor felébredtem hajnali 3 óra körül, hogy mire, azt nem tudom. Csak azt, hogy felébredek, és 1-2 percen belül olyan iszonyatosan elkezdek izzadni, hogy az rémisztő.
Ahhoz tudnám legjobban hasonlítani, mint amikor leesik az ember vércukorszintje, és elönti a víz. Semmi más tünet nincs, csak ez a borzasztó izzadás.
Ez, miután elmúlik, átmegy kicsi fázásba, és utána tudok visszaaludni. Nem sokáig tart, de nagyon kellemetlen. Ez mitől lehet?
Alvás előtt szellőztetek minden este, 22 fokban alszom. A menstruációmban még változást nem tapasztaltam, időben jön mindig és rendesen lezajlik.
Itt a neten olyanokat olvastam, hogy lehet éjszakai izzadás tbc, daganatos megbetegedés, cukorbetegség és klimax esetén. Ma hajnalban is felébredtem kétszer is (1/4 4-kor és 3/4 5-kor), és mindkétszer jött ez a pillanatok alatti leizzadás.
Kérem, segítsen, mitől lehet ez?
Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm!

| diabétesz, inzulinrezisztencia, vércukor
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  Részletes kivizsgálásra lenne szüksége, vércukorterhelés, inzulinrezisztencia-vizsgálat is szóba jön.
Kezdje háziorvosánál!

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2013-01-16 06:52:27
| diabétesz, inzulinrezisztencia, vércukor
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop