PCOS kismama - Diéta

Kérdés:  Segítséget szeretnék kérni a PCOS diétámmal kapcsolatban. Fél éve diagnosztizáltak inzulinrezisztenciával is a következő diétát kell tartanom: Reggeli: 30 g ch, Tízórai 10-15 g, Ebéd max 60 g, Uzsonna 10-15 g, Vacsora kb. 40 g, Utóvacsora10 g.
Jelenleg 13 hetes terhes vagyok. A diétát próbáltam tartani, de nem nagyon sikerült a rosszullétek és az állandó alvás miatt, próbáltam legalább többször keveset enni, de szinte a gyümölcs volt az egyetlen, ami megmaradt bennem.
Most már múlik a rosszullétem és étvágyam is kezd lenni, így ismét tartom a diétát. Eddig 2x1 Mercformin XR 750 mg szedtem, a mai naptól kell az orvosom tanácsára csak napi este egyre csökkentenem az adagot, aztán két hét múlva elhagyni a gyógyszert. Viszont az orvosom azt is mondta, hogy a diétán változtassak, több energiát kell bevinnem, több fehérjét.
Ebben kérném segítségét, mert nem nagyon tiszta ez nekem, hogy pontosan miben, mennyit kell változtatnom.
Előre is köszönöm a segítséget!

| petefészekciszta, PCOS, diéta, terhesség
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  A szénhidrát mennyiséget tartva a húsféleségek, sajtok mennyiségét lehet emelni. Ha több energiabevitele a cél, nem kell zsírszegényen táplálkoznia, ezeknek a normál változata fogyasztható. Tejföllel, tejszínnel, túróval - a szénhidrát mennyiség figyelembe vételével - is lehet többlet energiát bevinni.

Kapcsolódó cikkek a Petefészek ciszták, policisztás ovárium szindróma rovatban olvashatók.

2013-01-27 09:29:03
| petefészekciszta, PCOS, diéta, terhesség

Web Design & Development Prowebshop