Vérnyomás, lábdagadás

Kérdés:  Nagyon aggódom a nővérem miatt, aki 56 éves. 3 hete egyik karjában elpattogtak az erek.
Elment orvoshoz, magas volt a vérnyomása, az EKG-ja sem volt jó. Ezekre gyógyszereket kapott. Most jó a közérzete, de túlságosan dagad a bal lába. Tegnap este ecetes borogatással kicsit leszállt.
Mi okozhatja? Mit tegyen?
Válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás, lábdagadás, vérnyomáscsökkentő
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(februári)   InforMed

Válasz:  Okozhatja amlodipin hatóanyag tartalmú vérnyomáscsökkentő. Nézzék meg a gyógyszeres dobozokat! Ha ilyet találnak, beszéljék meg a kezelőorvossal, hogy mivel lehet helyettesíteni.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2013-02-17 04:33:31
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás, lábdagadás, vérnyomáscsökkentő

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop