Inzulinrezisztencia, pajzsmirigy probléma

Kérdés:  34 éves vagyok, nagyon szeretnénk kisbabát, de az utóbbi hónapokban viszont sok kellemetlen tünettel találkoztam: hízás (+ 10 kg), fáradékonyság, koncentrációzavar, lelassult anyagcsere, száraz bőr, hangulatingadozások.
Ezért megpróbáltam tájékozódni ez irányban, és ezek alapján felmerült bennem, hogy esetleg pajzsmirigyproblémával és/vagy inzulinrezisztenciával állok szemben.
Nemrég készült egy laborvizsgálat, melyen a következő eredmények születtek. Érdeklődnék, hogy ezek a laborleletek jelentenek-e valamifajta kezelendő problémát, ezek valóban utalhatnak IR-re és pajzsmirigy-alulműködésre, vagy nagyjából rendben vannak?
- Glükóz 0' 4,7 mmol/L
- Glükóz 60' 8,0 mmol/L
- Glükóz 120' 6,6 mmpl/L
- Inzulin 0' 5,6 mIU/L
- Inzulin 60' 46,8 mIU/L
- Inzulin 120' 43,7 mIU/L
- TSH 3,630 mIU/L (0,400-4,000)
- Szabad T4 10,21 pmol/L (7,90-14,40)
- Szabad T3 7,31 pmol/L * (3,80-6,00)
- Anti-TPO 10,3 U/mL * (0,0-9,0)
- Koleszterin 7,0 mmol/L * (2,8-5,2)
- LDL koleszterin 4,85 mmol/L * (0,00-3,30)
Segítségét nagyon szépen köszönöm!

| diabétesz, inzulinrezisztencia, vércukor, pajzsmirigy alulműködés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(márciusi)   InforMed

Válasz:  Inzulinrezisztencia és pajzsmirigy alulműködés is van.
Forduljon szakemberhez!

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség és a Pajzsmirigy-betegségek rovatban olvashatók.

2013-03-13 05:45:04
| diabétesz, inzulinrezisztencia, vércukor, pajzsmirigy alulműködés
hirdetés