Fogyni szeretne

Kérdés:  Párom szeretne leadni 8-10 kilót, de nagyon nem megy neki. El mondom a sztorit: 7 éve amikor megismerkedtünk akkor ő 24 éves volt és kb. 48 kiló (160 cm magas). Az elmúlt 7 évben folyamatosan fogamzásgátlót szedett és most kb. 61 kiló. Nagyon el van keseredve, mert szeretne lemenni legalább 51-52 kilóra. Igaz, január óta fut heti 3 alkalommal 20 percet, viszont a gyógyszert csak 3 hete hagyta abba, és nem tudjuk, hogy így majd tud e jobban fogyni?
Este 4-ig dolgozik és nem igazán van ideje terembe járni, vagy máshová, ezért vette otthonra a futógépet. Ennivaló tekintetében egyáltalán nem eszik sokat, csak úgy eszik, mint akkor, amikor 48kiló volt, de én mondtam is neki, hogy a koplalással csak az energiája lesz kevesebb, tehát enni egyen, viszont csak salátás ennivalókat nem tud enni, mert otthon nem tudnak miatta külön többfelé főzögetni. Arra oda szokott figyelni a boltban, hogy ha kenyeret vesz, akkor teljes kiőrlésű legyen, vagy néha Abonettet vesz, de teljesen nem lehet elhagyni, mert ha májkrémet vagy parizert vesz, ahhoz kenyér kell és mivel hajnal fél 4-kor kel, délig nem bírja ki egy joghurttal.
Azt sem hiszem el, hogy kajailag annyira sanyargatnia kellene magát, mert, amikor 48 kiló volt, akkor is evett mindent (szalonnát, sütit, üdítőket) persze normális mértékben.
Az én gyanúm az, hogy mivel most 31 éves, és nem 24, az elmúlt 7 évben gyógyszert is szedet, ezért e két dolog változásával jöhetett fel az a 8-10 kiló. Arra is gondoltunk, hogy esetleg orvosi baja van (hormon, pajzsmirigy) vagy valami más, amiért nem tudott ennyi hónapja egy kilót sem leadni.
Előre is köszönöm!

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Aki maga próbálja meg összeállítani a fogyókúrás diétáját, sokszor csalódik. Rengeteg, egymásnak ellentmondó információ található a neten, nehéz megtalálni, melyik a helyes.\nAzt tanácsolom, hogy képzett szakemberhez, dietetikushoz forduljon tanácsért a párja. Egy-két alkalommal átbeszélik a mostani étrendet, azt, hogy hol mi a hiba, utána sikeresebb lesz a súlycsökkenés!

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2013-05-09 08:02:05
| súlyfelesleg, elhízás, diéta
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop