Hirtelen cukor és magas WGR

Kérdés:  Édesapám 73 éves. Az elmúlt héten rosszul lett. Magas láz, izzadás, gyakori vizelés. A láz 1 nap múlva elmúlt, a vizelési panaszok is. Most is kiveri a víz éjszaka, napközben is. A vizelet vizsgálatban negatív minden. A vérében cukrot találtak, éhgyomri:11. ö mmol/1, 90 perces: 12,9 haemoglobin: A1C FCCC52,3mmol/mol haemoglobin: A1C% 6,935% hydroxivajsav: 0,12.
A háziorvos napi 1/2 Meforal tablettát javasolt, ezen kívül a magas vérnyomásra mellkas röntgen, szemfenék-vizsgálatot kért.
A magas vérsüllyedés 79 mm/H miatt hasi-ultrahangvizsgálatot kért. Magas WGR miatt már Ednit és Betalox gy. szed évek óta. Túlsúlyos, de sokat mozog, mert sok kerti munkát végez.
Aggaszt, hogy semmi tanácsot nem kapott, mit ehet ilyen magas cukorérték mellett? Én próbálom beállítani a diétáját. Ettől viszont rossz a közérzete, mert sokkal többet szokott enni.
Szerintem egy dietetikushoz is el kellett volna küldeni A hasi-ultrahang 2 hét múlva lesz, nem késő ez? Anyukám majdnem meghalt, mert nem küldték azonnal ultrahangra.
Köszönöm válaszát!

| diabétesz, vércukor, cukorbetegség
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(júniusi)   InforMed

Válasz:  Mindenképpen ajánlott dietetikussal megbeszélni az étrendet, mert nem kell éhezni a papának ahhoz, hogy a cukrai jobbak legyenek és fogyjon is. Az ételadagokat csökkenteni kell, de kis étkezések (egy kefír, 10-15 dkg-nyi idénygyümölcs, kis adag körözött stb.) a főétkezések között elfogyaszthatóak.
A hasi ultrahangvizsgálat a cukorbetegek kivizsgálásához tartozik, a két hét várakozásnak itt nincs jelentősége.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2013-06-27 23:21:44
| diabétesz, vércukor, cukorbetegség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop