Inzulinrezisztencia

Kérdés:  Férjemmel már 2 éve próbálkozunk babával. Elkezdtünk vizsgálatokat csinálni az utóbbi pár hónapban. Férjem hímivarsejtjei rendben vannak, ennek ellenére elkezdett szedni vitaminokat.
Nekem volt teljes vérkép- és hormonvizsgálat, minden rendben van. Voltam petevezeték-átjárhatósági vizsgálaton múlt héten, fájdalmas volt, de járható mind a két vezeték.
Utolsó "tippként" még IR gondoltam, így kértem egy ilyen vizsgálatot is, aminek most kaptam meg az eredményét. Az endocrinológus szerint jó és ne olvassak internetet, ahol azt találtam, hogy ez még sem annyira jó.
Inzulin 0': 12,25 mIU/ml 60': 102,8 mIU/ml 120': 83,98 mIU/ml Cukor (glükozin) 0': 91 mg/dL 60': 128 mg/dL 120': 99 mg/dL - 75 gr-os itókát itattak az első vérvétel után.
Ön szerint ezek az adatok optimálisak ahhoz, hogy babánk legyen?
Köszönettel!

| diabétesz, inzulinrezisztencia, vércukor
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(júniusi)   InforMed

Válasz:  Sajnos nem. Már a kiindulási inzulinszintje is magasabb a kívánatosnál, az 1 és 2 órás értéke pedig különösen magas.
Amit tennie kell: úgy táplálkozni, mint a cukorbetegeknek: naponta testsúlytól függően 130-180 g szénhidrát, napi 5-6 részletre osztott étrend. A natív cukrok és fehér lisztből készült ételek teljes kerülése (legcélszerűbb dietetikussal megbeszélni).
A rendszeres, heti legalább 3x40 perc dinamikus testmozgás is javítja az inzulinhatást. Ha van súlyfeleslege, attól szabaduljon meg, mert a zsírszövet maga is termel olyan hormont, ami tovább rontja az inzulinműködést. Emellé még inzulinhatást javító gyógyszeres kezelés is szóba jön.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2013-07-21 11:32:54
| diabétesz, inzulinrezisztencia, vércukor
hirdetés