Hasnyálmirigy-gyulladás utáni diéta

Kérdés:  6 hete jöttem ki a kórházból, ahol hasnyálmirigy- és epehólyag-gyulladással kezeltek, hogy milyen időszakonként kezdhetek el változtatni az étrendemen. Most már kefírt, répakockás rizst, sovány csirkehúslevest, gyümölcsszószt és levest, meg sok ropit eszem. Az időszakot úgy értem, hogy 1-2-3 héten.
Már szeretnék egy jó salátát vagy valami vitamint, mert semmi ilyet nem szedek - nyers gyümölcsöt mikor próbálhatnám meg? Imádom a gyümölcsöt, de nem a kompótot, mert már a gondolatától rosszul vagyok, annyit ettem.
Válaszát előre is köszönöm!

| diéta, kímélő étrend, hasnyálmirigy gyulladás
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(júniusi)   InforMed

Válasz:  Fokozatosan lehet bővíteni az étrendjét. Kenyér, nem meleg pékáruk, zsírszegény tejtermékek, zsírszegény húsok (csirke, pulyka, hal) fogyaszthatók. A gyümölcsöket is lehet nyersen fogyasztani, lehetőleg a héj nélkül. A zöldségfélék közül a durva rostosakat (bab, lencse, kukorica) csak átpasszírozva egye egyelőre.

Kapcsolódó cikkek a Diéta betegségekben rovatban olvashatók.

2013-07-21 11:32:55
| diéta, kímélő étrend, hasnyálmirigy gyulladás