Pajzsmirigybetegség - Túlsúlytól való félelem

Kérdés:  26 éves fiatal nő vagyok, nemrégiben pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam. A gyógyszeres kezelést még nem kezdték meg, viszont ez a napokban megtörténik. Minden előjelem megvan: több mint 1 éve nem menstruálok, hajhullás, fáradékonyság, hideg végtagok, fázás, fáradság stb. Én több mint 2 év alatt kemény diétával és mozgással 107 kilóról 54 kilóra fogytam vissza. Az utóbbi hónapokban viszont visszajött 10 kiló és egyszerűen nem tudom leadni, igaz, a mozgás mostanában elmaradt. Rettegek a kilóktól, pláne hogy tudom, milyen ekkora túlsúllyal élni!
Ha elkezdődik a gyógyszeres kezelésem, és követem az eddigi diétámat(paleo) plusz elkezdtem pár hete újra kézilabdázni - ez azt jelenti, hogy heti 1-2 edzés, ami 1,5 óra, valamint a Zumba fitnesz (amivel egyébként leadtam ezt a sok súlyfelesleget) heti kétszer 40 perc, akkor sikerül ledolgoznom azt a jelenleg 10 kilót? Kérem, válaszoljon, mert nagyon kétségbe vagyok esve, szinte már rettegek a hízástól.
Válaszát előre is köszönöm!

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(októberi)   InforMed

Válasz:  Igen, biztosan sikerülni fog az újabb fogyás. Még ha lazít is a diétás fegyelmen, a sport maradjon meg, akkor sokkal kisebb eséllyel jönnek vissza a leadott kilók. A pajzsmirigyhormon-pótlás azzal, hogy kicsit megemeli az alapanyagcserét, a súlycsökkent segíti.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2013-11-19 04:31:38
| súlyfelesleg, elhízás, diéta

Web Design & Development Prowebshop