Pajzsmirigybetegség - Túlsúlytól való félelem

Kérdés:  26 éves fiatal nő vagyok, nemrégiben pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam. A gyógyszeres kezelést még nem kezdték meg, viszont ez a napokban megtörténik. Minden előjelem megvan: több mint 1 éve nem menstruálok, hajhullás, fáradékonyság, hideg végtagok, fázás, fáradság stb. Én több mint 2 év alatt kemény diétával és mozgással 107 kilóról 54 kilóra fogytam vissza. Az utóbbi hónapokban viszont visszajött 10 kiló és egyszerűen nem tudom leadni, igaz, a mozgás mostanában elmaradt. Rettegek a kilóktól, pláne hogy tudom, milyen ekkora túlsúllyal élni!
Ha elkezdődik a gyógyszeres kezelésem, és követem az eddigi diétámat(paleo) plusz elkezdtem pár hete újra kézilabdázni - ez azt jelenti, hogy heti 1-2 edzés, ami 1,5 óra, valamint a Zumba fitnesz (amivel egyébként leadtam ezt a sok súlyfelesleget) heti kétszer 40 perc, akkor sikerül ledolgoznom azt a jelenleg 10 kilót? Kérem, válaszoljon, mert nagyon kétségbe vagyok esve, szinte már rettegek a hízástól.
Válaszát előre is köszönöm!

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(októberi)   InforMed

Válasz:  Igen, biztosan sikerülni fog az újabb fogyás. Még ha lazít is a diétás fegyelmen, a sport maradjon meg, akkor sokkal kisebb eséllyel jönnek vissza a leadott kilók. A pajzsmirigyhormon-pótlás azzal, hogy kicsit megemeli az alapanyagcserét, a súlycsökkent segíti.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2013-11-19 04:31:38
| súlyfelesleg, elhízás, diéta

Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Karácsonyi kalória stop

A karácsony a szeretet és az ajándékozás mellett a plusz kilókról is szól, ezeket legyintve az ünnep számlájára írjuk, és már fogalmazzuk is az új évi fogadalmakat - mit és hogyan eszünk majd az újévben.


Elhízás

Az egészséges ember normális testsúlya annyi kg-nak vehető általában, ahány cm-rel magasabb 1 méternél. A 170 cm magas felnőtt normál súlya eszerint tehát 70 kg. Mivel azonban a testsúly biológiai érték, nem szabad túl mereven, túl szigorúan értelmezni ezt a normarendszert.


Tévhitek a cukorbeteg diétáról

Számtalan tévhit él arról, hogyan ajánlatos táplálkoznia a cukorbetegeknek. Van, aki azt hiszi, a cukor okozza a cukorbetegséget, mások szerint minden kedvenc ételünkről le kell mondanunk.


Diéta és fogyás – tévhitek és cáfolatuk

Ha azt halljuk, hogy több kalória elfogyasztásával is lehet fogyni, nem akarunk hinni a fülünknek. Pedig igaz lehet, ugyanis tudásunk a kalóriákról meglehetősen leegyszerűsített tényeken alapul.


Web Design & Development Prowebshop