Édességfüggőség ellen Króm?

Kérdés:  36 éves nő vagyok. Rettenetesen édességfüggő vagyok. Sajnos egészségügyi problémáim is adódnak, gondolom miatta. Megemelkedett triglicerid szint, Candida. Nem vagyok túlsúlyos egyébként. Nagyon szeretnék kigyógyulni ebből a függőségből, már próbáltam leállni róla, de csak pár napig tudok.
Annyira nehéz, hogy komolyan mondom, már szinte drogosnak érzem magam. Ebben szeretném segítségét kérni, hogy hogyan kezdjem el? Elég, ha fokozatosan csökkentem, vagy csak úgy lehet, hogy egyik napról a másik napra minden cukrot megvonok magamtól?
Olvastam, hogy a króm tabletta csökkenti ezt a vágyat. Lehet ezt folyamatosan és biztonságosan szedni? Ha a cukrokról sikerülne is lemondani, le kell mondanom a tésztafélékről is? Nagyon szeretem (gondolok itt pl. a húsos és nem az édes változatokra).
Válaszát előre is köszönöm!

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Azt tanácsolom, keressen fel egy dietetikust. Vele meg tudja beszélni, milyen típusú szénhidrátot milyen formában elkészítve és mikor fogyasszon. Az édesség, a cukros italok, fehér lisztet tartalmazó tésztafélék, pékáruk fogyasztása után magasra emelkedik a vércukor és ezzel párhuzamosan az inzulinszint is. Ha az inzulinszint lassabban csökken, mint a vércukor, ez éhségérzetet okoz. Ha okosan válogatja össze a szénhidrátokat és a lassabban felszívódóakat részesíti előnyben, a rohamai csökkenni fognak.
Azt is mérlegelje, hogy lehet-e ennek pszichés komponense, nem "nyugtatóként" fogyasztja az édességeket, mert akkor még a pszichológus is sokat tud segíteni.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2014-05-02 05:15:55
| súlyfelesleg, elhízás, diéta

Web Design & Development Prowebshop