Terhességi cukorbetegség

Kérdés:  17 hetes kismama vagyok, tegnap végeztek nálam terheléses cukormérést, azért ilyen korán, mert az első terhességemnél is fennállt a cukorbetegség, inzulinozni is kellett.
Sajnos mostani terhességemnél megint magas, 8,1 lett a terhelés. Az a furcsa, hogy az éhgyomim nem magasabb soha, vizeletben sem mutatható ki, csak evés után megy vissza nehezen.
Lehet, hogy terhesség előtt is megvolt már, hogy ilyen korán kimutatta a terhelés? Hallottam, hogy elvileg csak a 24. héttől kimutatható a terhességi diabétesz. Első terhességem után otthon nem mértem csak időközönként eljártam vér- és vizeletvizsgálatra, ami nem mutatott eltérést, ahogy most sem, csak a terheléses mutat eltérést.
Lehet, hogy terhesség előtt is megvolt már? Van olyan, hogy rejtett cukorbetegség?
Köszönöm válaszát!

| cukorbetegség, terhességi cukorbetegség
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2015 ;20(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Szülés után 6 héttel, illetve a jelen terhesség elején már kellett volna vércukorterhelést végezni az előzmények miatt. A cukorbetegség úgy indul, hogy eleinte csak az étkezés utáni érték marad magas, ezért fontos a vércukorterhelés. Ha most derült ki a magas cukor, akkor most kell elkezdeni a kezelést.
Valószínű, ezúttal is inzulin lesz a megoldás.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2015-05-06 06:12:06
| cukorbetegség, terhességi cukorbetegség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop