Életmódváltás

Kérdés:  32 éves, túlsúlyos nő vagyok (92 kg). 4 hete voltam gyomortükrözésen, mert folyamatosan égett a gyomrom. Savtúltengést állapítottak meg, egyéb problémát nem találtak. Kaptam savcsökkentőt (Emozul), amit minden reggel kell bevennem étkezés előtt egy fél órával. A tüneteim meg is szűntek. Viszont javasolták, hogy váltsak életmódot, táplálkozzak egészségesebben. Napi 4-5 kisebb zsír és fűszerszegény étkezést javasoltak. 2 hete elkezdtem kisebb adagokat enni, illetve valamivel több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani (bár korábban is napi szinten fogyasztottam belőlük), a kenyeret elhagytam, helyette általában puffasztott rizst fogyasztok vagy teljes kiőrlésű kenyeret, bár ezt is csak ritkán.
A problémám, hogy amint elkezdtem a diétát, elkezdett fájni a gyomrom, illetve gyakran tapasztalok böfögést. Ha visszatérek a korábbi szokásokhoz, akkor elmúlik a fájdalom.
Mi lehet a probléma, mit csinálok rosszul? Nem eszek drasztikusan keveset, csak kevesebbet és mást, mint korábban.
Köszönöm a válaszát!

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2015 ;20(novemberi)   InforMed

Válasz:  A súlycsökkentés mindenképpen szükséges. Ennek leghatásosabb módja, ha 3-4 napos étkezési naplóval felkeres egy dietetikust, aki a savtúltengését is figyelembe véve tud Önnek olyan étrendet összeállítani, ami panaszok nélkül súlycsökkenéshez vezet.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2015-11-18 21:12:40
| súlyfelesleg, elhízás, diéta
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop