Gyermekkori elhízás

Kérdés:  Fiúgyermekem 11 éves, ő a második a családban. Egy bátyja és egy húga van. Sportos család vagyunk. Mindenki mozog, de ezt nem kényszeresen, hanem kedvünkre.
A fiam 2 éve súlyemeléssel foglalkozik. Ő választotta a sportot, nem mi neki. A többiek labdajátékokat játszanak.
Nagyon tehetséges ebben a sportágban, heti 3-szor edz. Súlya 58 kg, magassága 156 cm, de kifejezetten a hasára hízik. Ez a súlyemelés előtt is így volt. Gondoltuk a rendszeres sporttal változik majd. Szívesen focizik, biciklizik, lefutja az iskolában az elvárt távolságot, de nagy erőfeszítéssel. Ugyanazt eszi, mint mi. Nem esznek a gyerekeink sok édességet, nem isznak üdítőket, nem esznek chipset, péksüteményeket csak ritkán. Este 6 óra után nem vacsorázunk.
Kicsit szigorúbbak vagyunk az átlagnál ebben. Lemondott a kenyérről, zsírokról. Most már zavarj a hasa és látom, hogy nehezebben mozog, a súlyemelésnél is hátrány lesz egy idő után. Tehát nem emiatt ilyen az alkata. Szeretne fogyni, de betegségre gyanakszom.
Kérem a tanácsát ebben. Hova forduljunk? Merre induljunk?
Köszönettel!

| súlyfelesleg, elhízás, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2016 ;21(januári)   InforMed

Válasz:  Gyermekorvosnál kezdjék, aki elvégzi az alapvizsgálatokat. Ha szükséges, gyermekendokrinológiai vizsgálat is szóba jön.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2016-02-22 23:15:18
| súlyfelesleg, elhízás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop