Cukorbetegség

Kérdés:  Rosszul teszem, ha igen miért?
2-es típusú cukorbeteg lettem, Actrapidot és Inzulatardot kapok. Sajnos gyenge az akaratom, így gyakran eszek nem cukorbetegek számára való ételeket (csokit, palacsintát, cukorral készült ételeket), ilyenkor plusz Actrapidot adok akár 2 vagy 3 óra telt csak el az előző szúrás óta. Általában 8 vagy 10 Actrapidot adok. Így a vércukrom nem megy 7 fölé.
Testileg csak nagyobb fokú izzadás, verítékezés jelentkezik. Olyan, mintha hipoznék csak nem vagyok éhes, nincs gyengeség, remegés, csak izzadok.
Szeretnénk kisbabát, az orvosomnak nem merem elmondani, hogy azért jó a HbAc, mert ezt csinálom. Lombikkal lesz a kisbaba, és az egyetlen kikötés volt, hogy 8 alatt legyen a vércukrom.
Ha így tudom tartani a jó vércukrokat, rendben van így?
Válaszát nagyon várom és köszönöm!

terhesség, szülés, várandósság, terhességi vércukor | Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(szeptemberi)   InforMed | Boncz, Á.
Válasz:  Nem igazán. Terhesség előtt "élesre" kell állítani a cukrát és egész terhesség alatt tartania kell, ugyanis a magas vércukorszint nemcsak nagy magzatot eredményez, hanem a fejlődési rendellenességek számát is megnöveli, illetve a terhesség megszakadását is eredményezheti.
Az jó, ha tudja korrigálni plusz inzulinadással a kilengéseket, de a cukrot (akár barna, akár nádcukor, akár méz) ki kell iktatni az étrendből. Helyette stivia, nyírfacukor használható természetes édesítőként. Terhesség alatt az a kívánatos, hogy étkezés után egy órával 7 alatt legyen a vércukra és a HbA1C értéke 6 % körül mozogjon.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2013-09-26 06:09:26
| terhesség, szülés, várandósság, terhességi vércukor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop