Cukorbetegség

Kérdés:  Rosszul teszem, ha igen miért?
2-es típusú cukorbeteg lettem, Actrapidot és Inzulatardot kapok. Sajnos gyenge az akaratom, így gyakran eszek nem cukorbetegek számára való ételeket (csokit, palacsintát, cukorral készült ételeket), ilyenkor plusz Actrapidot adok akár 2 vagy 3 óra telt csak el az előző szúrás óta. Általában 8 vagy 10 Actrapidot adok. Így a vércukrom nem megy 7 fölé.
Testileg csak nagyobb fokú izzadás, verítékezés jelentkezik. Olyan, mintha hipoznék csak nem vagyok éhes, nincs gyengeség, remegés, csak izzadok.
Szeretnénk kisbabát, az orvosomnak nem merem elmondani, hogy azért jó a HbAc, mert ezt csinálom. Lombikkal lesz a kisbaba, és az egyetlen kikötés volt, hogy 8 alatt legyen a vércukrom.
Ha így tudom tartani a jó vércukrokat, rendben van így?
Válaszát nagyon várom és köszönöm!

| terhesség, szülés, várandósság, terhességi vércukor
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Nem igazán. Terhesség előtt "élesre" kell állítani a cukrát és egész terhesség alatt tartania kell, ugyanis a magas vércukorszint nemcsak nagy magzatot eredményez, hanem a fejlődési rendellenességek számát is megnöveli, illetve a terhesség megszakadását is eredményezheti.
Az jó, ha tudja korrigálni plusz inzulinadással a kilengéseket, de a cukrot (akár barna, akár nádcukor, akár méz) ki kell iktatni az étrendből. Helyette stivia, nyírfacukor használható természetes édesítőként. Terhesség alatt az a kívánatos, hogy étkezés után egy órával 7 alatt legyen a vércukra és a HbA1C értéke 6 % körül mozogjon.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2013-09-26 06:09:26
| terhesség, szülés, várandósság, terhességi vércukor

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop