Fogyókúra

Kérdés:  Ketgyerekes 29 eves anyuka vagyok, 120 kg, 169 magas. Mar nagyon teher ez a suly, le szeretnek fogyni. Hogyan tegyem ezt?

| súlyfelesleg, elhízás, diéta, súlyfelesleg
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(októberi)   InforMed

Válasz:  Azt javaslom, először mérje fel saját maga reálisan, hol tart most: írja fel egy héten keresztül minden étkezését, milyen és mennyi folyadékot iszik és hogy mennyit gyalogol, lépcsőzik, kerékpározik, stb. naponta.
Ezzel keressen fel egy dietetikust, aki látni fogja a jelenlegi kalória bevitelét és az ízlését. Ez alapján tud Önnek javasolni olyan étrendet, ami kalóriában csökkentett és fogyni lehet mellette.
Hetente kétszer, illetve a hét végén még egy alkalommal bízza a gyerekeket valakire és menjen el Zumbázni, tornázni, edzőterembe, amelyikhez kedve van és először alacsony, majd közepes intenzitással végezzen testmozgást. Ezzel a módszerrel fél év alatt legalább 10 kg-tól meg tud szabadulni.
Mivel a fogyás nem egyenletes, valószínű kb. itt lesz az első pont, amikor megáll a súlycsökkenés. Ilyenkor a szervezet kialakít egy új egyensúlyt. Ekkor érdemes újra leülni a dietetikussal és megbeszélni, hogyan tovább.
Nagyon fontos, hogy a mozgást semmiképpen ne hagyja abba!
Sok sikert!

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2013-11-19 04:31:39
| súlyfelesleg, elhízás, diéta
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop