Gyermeknek diéta - Honnan?

Kérdés:  A közelmúltban állapították meg az unokámnál (8,5 éves kislány), hogy magas a koleszterin és a trigicerid szintje, valamint **-os a cukra. Valamint nem ártana fogynia sem, az orvos szerint 5-6 kg-ot, szerintem már 3 is elég lenne, ha utána nyárig tartani tudnánk a súlyát.
Nem szeretném taglalni az előzményeket, a lényeg az, hogy a javaslat az volt, hogy töltsük le az internetről, mit egyen, mit ne egyen a gyerek. (Most 1 eMagyarország helyről írok, mivel otthon nincs internetünk.) Konkrét internetcímet szeretnék Öntől kapni (mivel itt nem áll rendelkezésre több óra, hogy végigbogarásszam, elolvasgassam a kapcsolódó oldalakat), ahonnan valóban le lehetne tölteni, hogy mielőbb a lehető legegészségesebb étrendet adjuk neki. Mi az, ami abszolút tilos?
Segítségét előre is köszönve!

| egészség, táplálkozás, gyermek
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(decemberi)   InforMed

Válasz:  Azt javaslom, hogy a lakóhelyükhöz legközelebb eső kórház vagy rendelőintézet dietetikusával vegyék fel a kapcsolatot, aki személyre szabott diétás útmutatóval tudja ellátni Önöket.
Általánosságban elmondható, hogy az édességek, üdítőitalok, chipsek, kekszek a nemkívánatos elemek a gyerekek étrendjében. Fontos a változatosság, a napi szintű gyümölcs (alma, narancs, kivi, banán) fogyasztása, valamint a mennyiségi korlátozások.

Kapcsolódó cikkek a Egészséges táplálkozás rovatban olvashatók.

2010-12-09 19:37:58
| egészség, táplálkozás, gyermek
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop