Ingadozó inzulinszint

Kérdés:  32 éves vagyok, túl a harmadik lombikprogramunkon. Belgyógyászaton terheléses cukor- és inzulinvizsgálatot végeztek. Eredményeim az alábbiak lettek: Éhgyomri vércukor: 4,3 terhelés után 1 h: 6,0 terhelés után 2 h: 5,9. Éhgyomri inzulin: 2,87 terhelés után 1h: 66,55 terhelés után 2h: 58,9.
Az inzulinértékek befolyásolhatják a teherbeesést? Főleg, hogy az éhgyomri érték a referenciaérték alatt van, a 2 órával később mért pedig jóval felette. Ez azt jelenti, hogy inzulinrezisztenciám van?
Válaszát köszönöm!

| inzulinrezisztencia, meddőség
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(júniusi)   InforMed

Válasz:  Igen, azt jelenti és ez az állapot rontja a teherbeesést. Kezelni szükséges!

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség és a Meddőség rovatban olvashatók.

2013-07-21 11:32:55
| inzulinrezisztencia, meddőség

Ingyenes lesz a meddőség kezelése

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások - jelentette be Novák Katalin.


Térítésmentes meddőségi szűrőprogram indul elsősorban férfiaknak

Térítésmentes, elsősorban a családalapítás előtt álló férfiakat célzó meddőségi szűrőprogram indításáról írt alá megállapodást kedden az Egyházi Kórházak Egyesülése és a Merck Kft.


A légszennyezettség meddőséget okozhat

A légszennyezettség káros hatással lehet a hímivarsejtekre, állítja a brazil Sao Paulo Egyetem által készített tanulmány.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmozni a rokonok, barátok, a munkatársak és az ismerősök. Néhány „bölcs” állítás, amit nem kell elhinni.


Alacsony spermium szám: szűrés

Az alacsony spermium szám számos betegséggel függhet össze, állítja a Brescia-i Egyetem kutatóinak vizsgálata, melyet az Amerikai Endokrin Társaság Chicagó-i éves ülésén ismertetettek.


Web Design & Development Prowebshop