Inzulinrezisztencia

Kérdés:  2010-ben diagnosztizáltak IR-rel, meddőségi kivizsgálás alkalmával. Az éhgyomri inzulinom 2010 áprilisában 12 a 120 perces pedig 96 volt. Kaptam rá 3x850 mg Meforalt és szépen ment is lefele a z értékem, novemberben már csak 40 volt a 120 perces értékem. Persze diétáztam és futottam is.
Most a kontrollvizsgálaton visszaálltak az értékeim az 1 évvel ezelőttire. Tartottam a diétát, és szedtem a gyógyszert csak tornázni nem jártam. A Meforalt 2x850-es Eucreasra cserélték.
Miben különbözik az Eucreas a Meforaltól? Ez a hatalmas visszaesés lehet a stressz következménye, vagy a torna elhagyása miatt lett ilyen rossz az eredményem?
Köszönettel!

| diabétesz, inzulinrezisztencia
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2011 ;16(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A rendszeres testmozgás az izmok vérellátásának javulásával javítja az inzulin receptorok működését, emiatt nem kell a szervezetnek annyi inzulint termelnie és így csökken a vérszint. Ebből következik, hogy értékei romlásában egyértelmű szerepe van a mozgás abbahagyásának. Amikor a magas inzulinszint ellenére a vércukor is megemelkedik, a Meforal mellé adott egyéb gyógyszerek még képesek az egyensúlyt megtartani, ezért váltottak másik gyógyszerre.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2011-05-11 00:21:59
| diabétesz, inzulinrezisztencia
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop