IR eredményem kiértékelése

Kérdés:  Kérem, segítsen nekem az inzulinrezisztencia eredményem kiértékelésében. Férjemmel több mint 1 éve próbálkozunk babával. Hajhullás időszakosan jellemző rám, a nyakamon időszakosan pattanások jelennek meg és az utóbbi 1 évben meghíztam.
Glükóz terhelés 0': 4,7 mmol/L Glükóz terhelés 60': 6,2 mmol/L Glükóz terhelés 120': 4,6 mmol/L Inzulin 0 perces: 3,3 mIU/L Inzulin terhelés 60': 32,2 mIU/L Inzulin terhelés 120':13,6 mIU/L HOMA-IR 0,7.
Köszönettel!

| diabétesz, fertőzés, tályog MIME: inzulin rezisztencia
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2013 ;18(júniusi)   InforMed

Válasz:  Bár az egy órás inzulinszintje kissé magasabb, a kiindulási és a két órás értéke alapján nem tűnik igazi inzulin rezisztenciának.
Egyenletesen elosztott, natív cukrot, fehérlisztet nem tartalmazó étrend, heti 3x40 perc testmozgás ajánlott.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2013-06-27 23:21:43
| diabétesz, fertőzés, tályog MIME: inzulin rezisztencia

A tagállamoknak védeniük kell az egészséget és meg kell őrizniük az egységes piacot

Von der Leyen elmonda, az Európai Bizottság a nap folyamán elfogadta a védőeszközök uniós határok közötti mozgatásának engedélyezési rendszerét.


Mit lehet tenni a járvány ellen?

A Vízimentők orvos-szakmai igazgatója, Dr. Debreceni Katalin (sürgősségi orvostan, katasztrófa és honvédorvostan, foglalkozásegészségügyi szakorvos) ajánlásait olvashatják az alábbiakban


A fertőtlenítő szappan nem véd a vírusok ellen

Az antibakteriális szappanok és háztartási tisztítószerek nem csökkentik a fertőzés veszélyét.


Mennyire fontos a kézmosás?

A fertőző betegségek 80 százaléka közvetlen érintkezés útján terjed. Ennek megakadályozására a legjobb a kézmosás, ez az egyszerű dolog, amiről mégis sok mindent nem tudunk, és nem is gyakoroljuk kellően.


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop