Kiütés a lábon

Kérdés:  10 éves kisfiamnak a lábfején kb. 6 cm-es kiütés van, aminek piros a széle, olyan, mint egy gyűrű - belül normális színű, nem viszket, de elég csúnya. Két ilyen kiütés található a lábán: lábfején, bokáján, de ez kisebb valamivel.
A bőrgyógyász ránézett, azt mondta gomba és kaptunk rá krémet - Pimafucort. 6 hónapja kenegetjük, de nem múlt el, csak nagyobb lett a piros gyűrű és egy kicsit dudoros is lett.
Most Canestennel kenjük, de eddig arra sem reagált a bőre. Nem hámlik és nem is pikkelyes.
Küldenék képet, de sajnos itt nincs lehetőség rá. Ön szerint mi lehet, illetve mivel tudnám kezelni a lábát, hogy elmúljanak a kiütései?
Korábban nem volt hasonló betegsége. Remélem minden információt leírtam!
Válaszát előre is köszönöm!

| kiütés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2016 ;21(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Azt tudom tanácsolni, mutassák meg ismét bőrgyógyásznak. Előfordul, hogy különböző eredetű bőrbetegségek hasonló kiütéseket okoznak.
Ha nem válik be a kezelés, akkor vissza kell menni és újragondolni, mi más oka lehet, mivel érdemes kezelni.

Kapcsolódó cikkek a Bőrbetegségek rovatban olvashatók.

2016-05-20 00:39:20
| kiütés

3 bevált házi megoldás napallergiára

A nyári napsugarak megérkezésének sajnos nem mindenki tud egyformán örülni. Az aki napallergiától szenved, és a meleg megérkezésével azonnal pöttyök jelennek meg a bőrén is, biztos, hogy kicsit kevésbé várta a jó időt. Szerencsére vannak olyan módszerek, amikkel a napallergia tünetei enyhíthetőek, így a napallergiások is élvezhetik a nyarat.


A viszketés

Ha viszketünk, akkor először mindig el kell dönteni, hogy mi okozza, tehát végig kell gondolni alaposan, hogy a tünet jelentkezése előtt milyen ételeket fogyasztottunk, milyen gyógyszereket vettünk be, volt-e lázas betegségünk.


Ételallergia

A táplálékkal szembeni rejtett túlérzékenységi reakciók nehezen megállapítható betegségek. A klasszikus tünetek mellett, mint a csalánkiütés, a viszketés, az ekcéma, kiütések, nem jellemző reakciók is előfordulhatnak, például asztma, orrfolyás, melléküreg-gyulladás, hányás, hasmenés, irritált bél, fertőzésekkel szembeni fogékonyság, migrén vagy magatartásbeli változások.


A cöliákia bőrtünetei

A dermatitis herpetiformis (DH) a gluténérzékenység (lisztérzékenység, cöliákia) krónikus, erősen viszkető, felhólyagosodó bőrtünete. Főként felnőtteknél figyelhető meg, és ezen belül is gyakoribb a férfiaknál és az észak-európaiak körében.


Hideg meleg kiütések - télen, nyáron

Nemcsak nyáron napsütésre alakulhat ki csalánkiütés, hanem télen a hidegre is. Sokaknak éppen hideg vízre (úszás) vagy akár izzadság miatt (edzés közben) jelennek meg viszkető piros foltok a testén – erre hívja fel a figyelmet dr. Wikonkál Norbert, a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika docense.


Web Design & Development Prowebshop