Laboreredmény

Kérdés:  Mit jelentenek ezek az eredmények? 30 éves férfi vagyok, 190 magas és 110 kg.
- Vércukor 6,00 mmol/l,
- SGPT 52 IU/L,
- MCHC 351 g/l,
- Segment 49%,
- limphocita 43%.
Mit javasol? Nagy a baj?
Válaszát előre is köszönöm!

súlyfelesleg, elhízás, diéta | Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2011 ;16(februári)   InforMed | Boncz, Á.
Válasz:  Amiből baj lehet, az a határérték vércukor és a magasabb májenzim érték. Mindkettő a súlyfelesleggel lehet összefüggésben. A vérképeltolódás valamilyen akut, múló fertőzésre utal.
Azt javaslom, térjen át az egészséges étkezésre: a három, csökkentett adagú fő étkezés mellé tízóraira, uzsonnára iktasson be egy–egy almát, körtét, kisebb banánt, egy-egy joghurtot! Válasszon teljes kiőrlésű kenyeret, zsemlét, tésztafélét! Csökkentse a zsiradék mennyiségét úgy is, hogy a húsok közül a pulykát, csirkét, halat választja, a szalámik közül pedig a pulyka vagy csirke alapúakat! Süssön sütőben, sütőzacskóban, teflonedényben, így a plusz zsiradék felhasználás minimalizálható. Kerülje a bundázott húsokat! Köretként válassza a nyers vagy párolt zöldségeket, barna rizst! Krumplit inkább sütőben, mikrohullámú sütőben süssön, ne olajban.
Mozogjon hetente legalább háromszor kb. 40 percet! Ez dinamikus típusú legyen: ha megteheti, gyalog járjon munkába, kerékpározzon, ússzon, kocogjon, amihez leginkább kedve van.
Ha megtörtént az életmódváltás, három hónap múlva a vércukorértékét - ha van cukorbeteg a családban, vércukorterheléses vizsgálatot-és a GPT-t feltétlenül kontroláltassa!
Sok sikert!

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2011-03-11 11:50:40
| súlyfelesleg, elhízás, diéta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop