Magas vérnyomás

Kérdés:  Magasvérnyomás-betegségben szenvedek. Főleg a diasztolés (/) érték a magas (pl. ma reggel: 135/94). De más napokon is 90-100 közötti a per.
Mi az oka annak, ha a diasztolés érték a magas? Természetesen szedek vérnyomáscsökkentő tablettát. Tehát az ok okozat összefüggés érdekelne.
Kor 52 év, magasság 162 cm, testsúly 75 kg (fogyásban, diéta és napi 15 perc torna). Vércukor 5,3-7,3 közötti (gyógyszerezve), alacsony GI ételeket próbálok fogyasztani, mégis reggel kelés után az éhomi érték a magas. Napközben lejjebb megy.
Erre is szeretnék magyarázatott találni.
Köszönöm válaszát!

| diabétesz, cukorbetegség, vércukorszint, túlsúly, magas vérnyomás
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2011 ;16(februári)   InforMed

Válasz:  A magas diasztolés vérnyomás egyfajta variánsa a magas vérnyomásnak, a súlytöbblet is hozzájárulhat. Érdemes olyan vérnyomáscsökkentőt választani, ami ezt az értéket jobban csökkenti.
A vércukorértékben normálisan is van ingadozás, reggel a legmagasabb, és délután öt óra felé van még egy csúcs. Ha a fogyással, étrenddel nem csökken, gyógyszer vagy este adott inzulin képes normalizálni az értékeit.
A fogyáshoz a 15 perc torna nem elegendő, 35-40 perc tempós gyaloglás, dinamikus mozgás, valamint az étrendben a mennyiségek megszorítása szükséges.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra a Magasvérnyomás-betegség és a Cukorbetegségrovatban olvashatók.

2011-03-03 21:43:00
| diabétesz, cukorbetegség, vércukorszint, túlsúly, magas vérnyomás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop